Feelgood, Skrivliv,

Roligheter x flera

Det har varit mycket kul den senaste veckan. Förra söndagen var jag och Agnes, äldsta dottern, och såg ”Happy Ending” en julklapp från henne till mig. Jag har sett de två tidigare showerna med Pernilla och nu så även denna. Roliga och underhållande har de varit alla tre.

Många skratt och en så mysig kväll!

Sedan senare i veckan var jag på Anne-Lie Högbergs release av ”Vågor av längtan”. Också det en supertrevlig kväll på Printz Publishing, Norstedts, med en massa härliga bekantskaper att få träffa igen.

Övriga dagar har jag fortsatt med mitt manus. Jag skriver på, redigerar, skriver mer. Det är så jag jobbar. Jag kan inte bara skriva ett råmanus rakt upp och ner och sedan börja redigera. Det passar inte mig alls, jag vill läsa den del av manuset jag ska fortsätta med, redigera lite där och sedan skriva vidare. Se över hur det hänger ihop, kanske ändra och skriva vidare. Flytta kapitel, sammanfoga andra och sedan skriva vidare osv.

På nästan varenda kurs får man höra att man ska få ur sig hela texten först, ABSOLUT inte redigera innan man har storyn på plats. Jag har försökt, men jag kan inte jobba så. Därför var det så skönt att höra i Mian och Saras podd, att Sara inte eller kan det och att det verkligen inte bara är på det viset man kan få ett manus skrivet. Det kunde jag väl i och för sig räkna ut själv, jag har ju i alla fall skrivit fyra manus de senaste åren som alla blivit antagna och kommer ut i år. Så min skrivprocess har fungerat utmärkt för mig. Men ändå, skönt att höra från proffsen.

På väg mot min första bokhandelssignering!

I går hade jag också mitt livs första signering i en bokhandel. På Globe Bokhandel i Ludvika. Så himla roligt och trevligt. Lite nervös först och jag är absolut inte van att sälja saker, men jag sålde fyra böcker och det är jag supernöjd med. Den som varit där senast hade inte sålt någon, och jag har hört att man ska vara glad om man säljer en. Så det var ungefär där mina förväntningar låg och fyra känns strålande.

Nästan i en hel vecka låg också Playa del Grödeby på första plats på Feelgoodtoppen på Storytel, alltså jag är så glad. Vilken debut! Jag har fått många fina omdömen.

Tack alla som läser och kommer med feedback, det betyder så mycket ska ni veta.

Nu börjar en intensiv skrivvecka. Ha det fint alla!