Feelgood, Skrivliv,

Life goals!

Jag vet inte hur många gånger jag gått förbi eller varit inne på en bokhandel och tänkt ”Tänk om min bok finns där en dag.” Och vet ni? Nu gör den det! I alla fall i tre ex som Akademibokhandeln i Täby C tog in eftersom jag är en lokal författare (de tar annars inte in böcker som är utgivna i eget förlag som ju pappersboken är). Boken finns alltså inte i alla Akademibokhandelns butiker, men ändå. Jag fick rysningar av att hålla i den i butiken. Härlig känsla, precis som när mejlet från Lind & Co kom och de ville anta mitt manus i Ljud- och E-bok.

Nice!
Alltså hur drömmigt! Där står den MIN bok!

I lördags fick jag en av mina julklappar. Nu var det Amalias (yngsta dottern) julklapp till mig, att gå på Intiman och se Jonas Gardell. En kul och underhållande föreställning med ett viktigt budskap.

Efter föreställningen så åt vi middag på Eatnam. Alltså, så otroligt gott. Dit kommer jag definitivt att gå fler gånger.

Sedan blev det Mellokväll hemma hos Alma igen och jag kan säga att jag har fort farande ”La la Gunilla” i huvudet.

I går blev jag också klar med råmanuset till ”Den man behöver mest.” Det är del två i oväntad vänskap-serien där ”Det kan bara bli bättre” kommer i 15:e Juli och denna ska komma 22 oktober om alla bitar går som de ska.

Jag har passat på att skriva massor nu när jag är mellan två jobb och skriver på heltid, så jag ligger i tid med ett kraftigt försprång just nu, vilket känns skönt. Då kan jag redigera i lugn och ro. Jag älskar redigeringen. Få ur sig råmanus är inte alls lika roligt, mer som ett nödvändigt ont för att komma till det roliga. Men nu så, nu är jag där. Vilket också betyder att jag kan börja med ett nytt manus eftersom jag gillar att skriva på ett medan jag redigerar på ett annat. Det är det ultimata för mig har jag insett.

Cirkeln sluten = Råmanus klart!

Jag har shoppat på bokrean, men väldigt lite då jag har travar med olästa böcker hemma. I går köpte jag pocket 3 för 99:- och jag valde med flit ut tre tunna. Jag gillar tunna böcker och eftersom jag vill läsa mer och framför allt fler, men alltid prioriterar skrivandet om jag har ledig tid, så tänkte jag att om jag väljer tunna pocketar så hinner jag både läsa dem och det blir av, eftersom jag lockas av tunna pocketar och det ger mig läslust. ”Tvillingssystrarna” kanske inte var jättetunn men det fanns inte så många pockets att välja på och de måste ju tilltala en också.

I kontrast till det köpte jag idag också tre inbundna. Men här är planen att läsa i en helt annan genre än den jag skriver i och jag är nyfiken på dessa författare och hur de skriver. Så de här har jag köpt i rent studiesyfte kan man säga. Jag gillade aldrig Snabba Cash, men ska ge Lapidus en ny chans. När jag gick på kurs hos Sören Bondeson så talade han ofta om Jens Lapidus, som jag tror började sin skrivarbana hos just Sören. David Lagercrantz gillade jag i ”Stjärnorna på slottet” och i intervjuer jag sett och Jenny Rogneby är Kriminolog, brottsutredare, socionom och musikalartist vilket jag tycker låter som en spännande bakgrund och häftig combo.

Den nedan köpte jag (ej på bokrean) bara för utseendet, inte speciellt sugen på att läsa den men jag älskar hur den är gjort och när förlaget gav ut en box med boken + lite annat smått och gott, till specialpris så slog jag till.

Just det, en Gardell smög sig ner i påsen på bokrean också 🙂

Nu ska jag äta lunch, titta på ”Hotel Romatik” och efter lunchbreaket fila på en baksidestext och skriva lite på Palle & Mona del 3. Saknar dem och har en början skriven och tänker snygga till synopsis, få en bättre dramaturgisk plan och planera kapitlen medan jag låter ”Den man behöver mest” får vila innan jag tar tar i redigeringen av den inom kort.

Njuter av alla fina omdömen som trillar in om Playa del Grödeby! Tack alla som läser, lyssnar.

Ha en fin dag och kväll, vi höres!