Feelgood, Skrivliv,,  Uncategorized

Maj, vilken månad!

Eller ja, vi kan börja i mitten av april. Då var jag på release av Christoffer Holsts nya bok ”Himlen är en plats på jorden” hos Lovereads. Så väldigt fint och trevligt ordnat, och gott.

Sista helgen i april stod jag och frös på Täby vårmarknad. Många trevliga möten men inte många böcker sålda, närmare bestämt två. Isande kallt och bara någon dag senare kom våren och värmen.

Sedan tog jag mig en skrivarhelg i Karlstad. Varför Karlstad kan man undra. Jo, inget tågbyte, lagom långt bort och jag har aldrig varit där. Anledningar så goda som något.

Verkligen trivsamt och trevligt. Bodde på stadshotellet. Skrev på rummet men mest i lobbyn.

En av kvällarna tog jag tåget till Kristinehamn och träffade min skrivkompis, testläsare för Playa del Grödeby och också hon feelgoodförfattare, Christina Blomquist. Så mysigt att träffas, äta gott och prata skrivande.

Hemma igen så var det dags för ytterligare en release. Denna gång på Bookmark förlag och Jenny Fagerlunds ”En hemlighet för mycket”. Som ni ser lyxiga snittar och härliga människor.

Det hann inte gå mer än en dag så var det dags för vårfest med mitt förlag, Lind & Co. Vi åkte med m/s Enköping och åt en ärlig buffé. Så roligt och mysigt att prata med författarkollegor, förläggare och andra på förlaget.

Samtidigt så pågick denna helg ”Stockholms bokhelg”. Jag var där på lördagen och deltog i en Workshop som Kristina Appelqvist hade, om att skriva pusseldeckare. Intressant men det var alldeles för kort, att det bara var tjugo minuter, när vi precis kommit in på det mest intressanta (för mig) så var tiden slut. Jag pratade lite med henne efteråt och fick några bra tips som jag anammar i mitt försök att få ihop en mysdeckare på sidan om det tvåboksavtal som jag har fått och jobbar på nu. Har jag berättat det? Jag har skrivit tvåboksavtal för ytterligare en feelgoodserie, som utspelar sig i fiktiva Hallskärsvik. Den kommer med del ett i juli-25 och del två i jan-26.

Jag och Amalia (yngsta dottern) har också varit på Stadsteatern och sett Master of Dance med Benke Rydman. Det var hennes födelsedagspresent till mig och en så mysig kväll.

Förra söndagen var jag på kurs i att skriva noveller hos Jorun Modén. Jag tycker det verkar svårt att hålla det så kort som i en novell och det tycker jag även efter kursen. Lättare att skriva en hel bok känns det som. Men en bra och lärorik dag.

I förra veckan var det ännu en release, nu Helene Holmströms ”För alltid börjar nu” på Harper love, Harper Collins. Så även den med supergott att äta och trevliga möten.

Samma kväll var det också AW på nya jobbet, VaccinDirekt och jag kvistade över dit en stund efter helenes release.

Jag har ju också fått provtrycket av min bok, Jul i Grödeby som släpps i november. Kul att även hålla Grödebys del 2 i handen. Visst är den fin?

Nu har vi klivit in i juni och även juni månad blir kul. Närmast ska jag till Trosa och sälja Playa del Grödeby på Trosa marknad och helgen efter det bär det av på Feelgoodresa till Irland. Däremellan vaccinerar jag för fullt och skriver så mycket jag bara kan på del ett av Hallskärsvik. Kan idag fira att jag kommit halvvägs i råmanus. Tjohooo! I Hallskärsvik får ni möta Vera, Mia och Edvin bl a men mer om det en annan gång. Först ut är nu Oväntad vänskap serien, den 15/7.

Så det är dags att börja ladda för releasen av ”Det kan bara bli bättre”. Det ska bli spännande att se vad alla lyssnare/läsare tycker om den serien som är något helt annat än Grödeby. Jag hoppas såklart att den ska gå lika bra som Grödeby och bli lika omtyckt. Här har vi Alva, Sanna och Magdalena. Oväntad vänskap, kärlek och föräldraskap, att faktiskt inte trivas med att ha blivit förälder. Ett rätt intressant men tabubelagt ämne som är vanligare än man tror.

Ha det så fint och hoppas alla får en skön vecka.