Boksläpp

Release och nytt jobb

Förra torsdagen hade jag releasemingel. En så fin och lyckad kväll. 43 gäster kom och firade min bok med mig.

Samma dag hade jag också slutat det jobb jag haft sedan nästan sjutton år tillbaka, på Barnhälsan Täby BVC. Jag har till och från känt att jag skulle vilja göra något annat. Helst något som också ger mig mer skrivtid. Så jag har kikat runt lite och sökte på Vaccin Direkt och i dag skrev jag på ett anställningsavtal. En 60%-ig tjänst. Jag kommer att arbeta 2-3 dagar/vecka och var tredje lördag. Man jobbar heldagar, vilket är perfekt då får jag fokusera på mina manus flera hela dagar i veckan också. Jag tror det kommer att bli toppenbra och jag får göra något nytt och spännande.

I måndags släpptes Playa del Grödeby hos Lind & Co. Det har gått bra hittills. Många goda omdömen och ett par negativa. Men så är det ju, alla gillar inte allt. Ligger och pendlar mellan 3,9- 4,1 i betyg och är just nu på sjätte plats på Feelgood top 50 på Storytel. Det är jag jätteglad över, toppenbra tycker jag som okänd debutant.

Nu är jag ledig fram till den 8 april och jag ska bara skriva. Har en tight deadline på detta manus och som vanligt är det trögt på mitten. Tycker för tillfället att allt jag skrivit hittills är skit, men det kommer att ändra sig. Så där är det emellanåt, man fastnar, tvivlar och har lust att slänga alltsammans och vips så är man i slutet. Man får redigera några vändor och så känns det bättre sedan. Jag håller just nu på med Den man behöver mest och som är andra delen i oväntad vänskap- serien. Den utspelar sig i Stockholm och på Dalarö. Jag hoppas att snart kunna visa er omslaget som just nu bollas mellan mig, förlaget och Emma Graves.

Det blev ett byte av inläsare på den serien. Julia Dufvenius kommer att läsa in den och det är jag så glad över, tycker hon läser toppenbra.

Nu ska jag lägga mig. Senaste veckan har varit intensiv och känslosam. Hela registret har den rymt, vemod, sorg, glädje, förväntan, nervositet, stress. Så jag är trött, lite dränerad och urlakad på något sätt.

Då var det fint att få ha en sådan skrivdag som jag hade i går, som kattvakt åt Almas nya små kattungar. De får inte vara ensamma ännu och hon behövde vara på jobbet. Så det blev en skrivdag med fint sällskap.